Az ősz nagy kedvence lesz ez az édesburgonyás palacsinta – recept

nlc | 2018. Október 10.
Igazi kiadós őszi édesség az édesburgonya hozzáadásával készült amerikai palacsinta, semmivel sem bonyolultabb, mint a hagyományos. Mutatjuk, hogyan készül!

Ha maradt egy kis főtt édesburgonyád, akkor igazi jolly joker lesz ez a palacsinta! Ősszel egyébként is szeretjük a picit kiadósabb ételeket, és ha a palacsintára keresünk egy kraftosabb változatot, akkor ennél nem is találhatnánk ínycsiklandóbbat. 

Édesburgonya palacsinta

Hozzávalók 4-6 adaghoz (18-20 palacsinta):

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a fahéjat, a szerecsendiót, a sütőport, szódabikarbónát és a sót.
  2. Verjük fel a tojásokat az íróval, majd adjuk hozzá a tejet és a cukrot. Ezután az édesburgonyát is hozzákeverhetjük, végül pedig az olvadt vajat.
  3. Adjuk a tésztához a lisztes keveréket, és óvatosan, de alaposan keverjük össze a kettőt. Hagyjuk 5 percet pihenni a tésztát.
  4. Hevítsünk fel egy serpenyőt,és egy kis vajon süssük ki a palacsintát. Egy nagyobb evőkanálnyiból fog kijönni egy palacsinta, melynek 2-3 percig süssük mindkét oldalát, aranybarnára. 
  5. Kínáljuk juharsziruppal, mézzel vagy lekvárral.

thekitchn

Exit mobile version