Isteni finom mézes sütemények

Bors Hanna | 2018. November 25.
A mézes süti karácsonykor gyakorlatilag kötelező, de az év bármelyik időszakban bevethető. Hoztunk is két klasszikus, nagyon finom mézessüti-receptet!

Málnalekváros-csokoládés puszedlik

Hozzávalók 20-25 darabhoz:

Az alaptésztát 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd párosával tetszőleges mintákat szúrunk ki belőle. 190 fokos sütőben 6-7 percig sütjük. Ha langyosra hűlt, málnalekvárral összeragasztjuk a párokat. Fóliával letakarva néhány órát hagyjuk puhulni (egy éjszakát is állhat).

A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, félig vagy egészen belemártjuk a puszedliket, majd villával megmintázzuk őket. Dermesztés után fogyasztható.

Görög mézes süti

Hozzávalók:

A sziruphoz:

Elkészítés:

Nagy keverőtálban keverjük össze a sütemény alapanyagait.

Vajazzunk ki egy tortaformát vagy kis méretű muffinformákat, és töltsük a tésztát a formák háromnegyedéig. 180 C fokra előmelegített sütőben 40-45 percig süssük.

Közben készítsük el a szirupot:
Öntsük a mézet, a cukrot és a narancslevet a vízhez. Forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük a szirupot. A kisült süteményt locsoljuk meg alaposan a sziruppal, majd legalább 3 órára tegyük a hűtőbe, hogy a szirup mindenhol átjárja.

Exit mobile version