Fahéjas-körtés süti
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 10 dkg csoki
- 4 db körte
- 4 db tojás
- 1.5 dl olaj
- 1 kis pohár joghurt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
A körtét hámozd meg, majd vágd félbe, és távolítsd el a magházat. Szeleteld cikkekre, locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg, és szórd meg fahéjjal. A tojásokat üsd egy tálba, keverd ki a cukorral és a vaníliával, majd öntsd hozzá a joghurtot és az olajat. Végül vegyítsd a sütőport, a kis darabokra vágott csokit és a lisztet, forgasd a masszába, majd dolgozd csomómentesre.
Egyengesd a tésztát kivajazott tepsibe, és rendezd el a körtét a tetején. Előmelegített sütőbe 160 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt.
Könnyed fahéjas sütemény
Hozzávalók:
Tészta
- 45 dkg liszt
- 24 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 3,7 dl tej
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Töltelék
- 25 dkg vaj
- 18 dkg barna cukor
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál fahéj
Tetejére
- 25 dkg porcukor
- 5 evőkanál tej
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tésztához egy nagy tálban keverd habosra a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, majd öntsd hozzá a tejet, forgasd hozzá a sütőporral és a sóval vegyített lisztet, végül pedig az olvasztott vajat. Egyengesd a masszát egy közepes méretű, zsiradékkal kikent, liszttel megszórt tepsibe.
A töltelék hozzávalóit gépi habverővel jól dolgozd össze. Tedd a tészta tetejére, és egy villa vagy kés segítségével kicsit keverd is bele. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30-40 perc alatt. Ha a tésztába egy hegyes kést szúrsz, és nem tapad hozzá massza, kiveheted. A máz hozzávalóit is keverd össze, ne lepődj meg, kicsit kemény lesz az állaga. Öntsd a még meleg fahéjas sütire. Ha megszilárdul, szeleteld fel.