Kedvenc gyors vacsoránk, a shakshuka

Rattner Réka | 2019. Január 12.
A shakshuka az egyik legjobb gyors vacsora: üde színek, sok zöldség, isteni, tunkolható szósz és a tetején tojás. Izraeli serpenyős lecsó, amit eredetileg elsősorban reggelire esznek, de nálunk inkább a vacsora kategóriába sorolható.

Ha szeretnétek valami igazán finom és gyors vacsorát készíteni, akkor azonnal mentsétek el ezt a receptet. Előre szólunk, hogy addiktív. A gyors és finom melegszendvicsek és gyors tészták méltó társa lesz a családi repertoárban.

Hozzávalók:

A póréhagymát hosszában elfelezzük, majd vékonyra szeleteljük, a paprikát falatnyi 2×2 cm-es kockákra aprítjuk, a gombákat vékonyra szeleteljük.
A serpenyőben evőkanálnyi olívaolajat hevítünk, majd közepes lángon 2 percet pároljuk rajta a póréhagymát. Hozzádobjuk a paprikát és a gombát, megsózzuk és újabb 2 percet pirítjuk kicsit magasabb hőfokon. Hozzáadjuk a feldarabolt hámozott paradicsomot, és fűszerezzük a Worcestershire-szósszal, a borssal és a csilipehellyel – együtt főzzük közepes lángon további 4 percet.
A fakanál fejével kialakítunk két mélyedést a szószban és egyenként beleütjük a tojásokat, mintha csak tükörtojást készítenénk. 6-7 perc alatt sülnek át a tojások – közben mozgathatjuk őket egy kicsit a széleknél, hogy a fehérje minden részét érje a hő.
Amint elkészült, elzárjuk alatta a lángot és (ízlés szerint) megszórjuk a felaprított petrezselyemmel. Frissen készült pirítóssal kínáljuk, mert azzal a legjobb felitatni a gazdag, fűszeres paradicsommártást.

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

Exit mobile version