Ha nem akarod túlbonyolítani a vacsorát, készíts darált húsos, cukkinis fasírtot

nlc | 2019. Március 09.
Igazán finom és villámgyors finomságot készíthetünk vacsorára az egész családnak. A hagyományos, sima darált húsos alapot egészítsük ki reszelt cukkinivel. Kicsik és nagyok is garantáltan örülnek majd az újításnak.

A darált húsból készült fasírt amúgy is klasszikus, és sokak kedvence, miért ne adnánk neki egy új aspektust, reszelt cukkinivel? Új színt hoz a főzelékfeltétek túl húsos világába. A darált húsos alap pedig készülhet bármilyen kedvünkre való húsból: lehet sertés, marha vagy akár pulyka is. Ha azt szeretnénk, hogy egy igazán könnyű fogás kerekedjen ki belőle, akkor a megformázott fasírtokat bő olaj helyett, sütőben süssük meg.

Cukkinivel finomabb

A megsült cukkinis fasírtokat hidegen is simán megehetjük, persze melegen is nagyon finom, főzelék vagy kevert zöldsaláta mellé, fűszeres joghurttal. Jó lehetőség, hogy a legkisebbeket is megismertessük a zöldségekkel, nekik persze egészen kicsi fasírtgolyókat formázzunk. Ha pedig nem a családot vacsoráztatjuk, hanem vendégeket várunk, tálalhatjuk parti-falatkának is.

Cukkinis fasírt

Hozzávalók:

A cukkinis fasírt hozzávalói

Elkészítés:

  1. A cukkinit reszeljük le nagy lyukú reszelőn, majd nyomkodjuk ki belőle a vizet.
  2. A lereszelt cukkinit aztán keverjük össze a darált hússal, tojással, a reszelt parmezánnal. Egy alaposan megmosott citrom héját is reszeljük hozzá, és ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal és az apróra vágott petrezselyemmel.
  3. Keverjük össze és formázzuk meg kézzel.
  4. Forgassuk be kevés zsemlemorzsába és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgassuk a megformázott fasírtokat. Olívaolajjal óvatosan locsolgassuk meg, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig.
  5. Persze serpenyőben is kisüthetjük.
Exit mobile version