Még ha ebben igazságot tenni nem is tudunk, ne hagyjuk ki ezt a flódni összetettségére emlékeztető süteményt! Alapvető különbség az említett zsidó édességhez képest, hogy a gibanica réteslapokból áll, de például Szlovéniában az alsó réteg omlós tésztából van, és csak az egyes töltelékeket elválasztó réteg készül réteslapokból.
Hozzávalók a töltelékekhez:
1. Máktöltelék
- 30 dkg darált mák
- 10 dkg cukor
- 2,4 dl tej
2. Meggytöltelék
- 80 dkg magozott meggy (a fagyasztott tökéletes)
- a meggy savanyúságától, és az ízlésünktől függően cukor, kóstolnunk kell
- kb. 3 dkg étkezési keményítő
3. Túrótöltelék
- 40 dkg túró
- 12 dkg cukor
- 25 dkg tejföl
- 2 tojássárgája
- fél citrom reszelt héja
A rétegekhez:
- 2 csomag Dr. Oetker Réteslap
- 30 dkg tejföl 1 dl olajjal összekeverve
Forrás: maimoni.cafeblog.hu