3 egyszerű leves 200 kalória alatt

Bors Hanna | 2019. Május 18.
Ha épp a diétád kellős közepénél tartasz, akkor a következő három levessel megújíthatod a repertoárt!

Cukkinileves

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az olívaolajat egy edényben felmelegítjük. Apróra daraboljuk a hagymát és fokhagymát, majd megpirítjuk az olajon. Közben a cukkinit pici darabokra vágjuk és a hagymára dobjuk. Ráöntjük a forró vizet, és belemorzsoljuk a leveskockát. 15 perc alatt puhára főzzük a cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a tárkonyt.

Sárgarépa-krémleves

Fotó: iStock/letterberry

Hozzávalók:

Elkészítés:

A krumplit és a sárgarépát pucoljuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. Egy lábosba dobjuk bele a hagymát, a feldarabolt répát és krumplit, majd kevergetve süssük egy-két percig egy kevés olajon. Öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, adjuk hozzá a gyömbért, a leveskockát és a petrezselymet. Amikor a zöldségek megpuhulnak, turmixoljuk krémesre. Öntsük hozzá a tejszínt, és főzzük össze egy-két perc alatt.

Zellerkrémleves

Hozzávalók:

Elkészítés:

A zellert és a krumplit kicsi kockákra vagdaljuk, és felöntjük kb. 5-6 dl vízzel. Beletesszük a leveskockát, a kettévágott fokhagymagerezdeket, a fűszereket, és megfőzzük. Ha a zeller és a krumpli már jó puha, akkor nincs más tennivaló, mint botmixerrel pépesíteni a levesünket. Zellerlevelekkel vagy pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Exit mobile version