Szederöntetes mogyorófagylalt lett az idei év legjobbja

nlc | 2019. Május 24.
Az ezüstérmes egy pisztáciás finomság lett.

Az Év Fagylaltja versenyt ezúttal Szombathelyen, a Fő téren rendezték meg. Idén 56 finomságot neveztek a megmérettetésre. Kötelező íz nem volt, négy kategóriában tizenhárom fős szakmai és közönségzsűri pontozta a fagyikat, az eredmények pedig a következők lettek:

I. kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye

Ebbe a kategóriába olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, amelyek természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek.

Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese:

Ezüstérem:

Bronzérem:

I./M. (mentes) kategória: cukrászdák, fagylaltozók versenye

Arany:

Ezüst:

Bronz:

A közönségdíjas finomság idén a rozmaringos, fehér csokis vilmoskörte lett, Sztaracsek Ádám kreációja.

(Kiemelt kép: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete)

Exit mobile version