Közeleg a fügeszezon: készíts egyszerű, fügés-sajtos harapnivalót!

nlc | 2019. Július 13.
A vendégeid tuti elalélnak majd, ha ezzel a kecskesajttal töltött fügével kínálod meg őket!

Az első benyomás elképesztően fontos – nincs ez másképp a vacsorapartik esetében sem! Az egész este hangulatát megalapozhatjuk egy pompás vendégváró falatkával és aperitiffel. Most egy olyan ízig-vérig nyári receptet mutatunk, ami bár igazi ínyencségnek hangzik, valójában egyszerűen, 20 perc alatt elkészíthető. Íme:

Fügés-kecskesajtos falatkák

Hozzávalók 6-8 személyre:

Elkészítés:

  1. 200 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. Egy kis serpenyőben olvaszd fel a vajat, keverd hozzá a balzsamecetet és a mézet, hintsd meg egy csipet sóval. Forráspont után 5 percig főzd.
  3. Rakd le egy hőálló kerámiatálba a fügéket, majd mindegyikre tégy egy kiskanálnyi kecskesajtot. Locsold meg a balzsamecetes szósszal.
  4. 10-15 percre tedd be a sütőbe.
  5. Tengeri sóval megszórva tálald.

Forrás: Popsugar

Exit mobile version