Marokkói húsgolyók joghurtos mártással

nlc | 2019. Augusztus 10.
Ezek a mennyei, pikáns húsgombócok garantáltan a kedvencek közé kerülnek, pláne ha még kihasználjuk a grillszezon utolsó napjait, és faszénen készítjük el!

A most következő recept egyenesen Marokkóból érkezett, ennek megfelelően pedig laktató, fűszeres és különleges finomság. A legjobban akkor járunk, ha beizzítjuk a grillt, és faszénparázs felett készítjük el a karakteres húsgolyókat, de a végeredmény ugyanolyan finom lesz akkor is, ha az otthoni tűzhelyen sütjük meg őket.

 

Hozzávalók:

A joghurtos mártáshoz:

Elkészítés:

1. A húsgolyóhoz keverjük össze az összes hozzávalót, gyúrjunk formázható masszát belőle! Készítsünk 8 nagyobb méretű húsgolyót!

2. Ha grillen készítjük az ételt, a húsgolyókat csomagoljuk olajjal enyhén átitatott papírkendőbe és így süssük meg, pár perc alatt. Otthon, olajban is kisüthetjük a húst!

3. Keverjük össze az alapanyagokat a joghurtos mártáshoz, és tálaljuk fel a megsült húsgolyók mellé. Ha szeretnénk, kuszkuszt is készíthetünk az ételhez.

OnceUponAChef

Exit mobile version