Egy gazdag, áfonyákkal díszített sajttorta mindenki vágyálma: habkönnyű, édes csábítás. Eddig kesereghettek, akik laktózérzékenységük miatt nem élvezhették ezt a finomságot, de most – hála ennek a kókusztejes változatnak – ők is élvezhetik a világ egyik legnépszerűbb édességét.
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- másfél csésze pekándió
- 2 ek. cukor
- 2 ek. kókuszolaj
A töltelékhez:
- 3 csésze (korábban vízbe áztatott kesudió)
- 2 ek. méz
- 1 citrom leve és héja
- 3/4 csésze kókusztej
- 1/2 tk. vaníliakivonat
A tetejére:
- 1 doboz friss áfonya
- 2 ek. cukor
Elkészítés:
1. Az alaphoz aprítsuk szinte porszerűre a pekándiót, majd keverjük össze a cukorral. Ezek után adjunk hozzá a kókuszolajat, míg masszát nem kapunk. Ezt rakjuk le egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljára!
2. Előmelegített sütőben 8-9 perc alatt süssük aranybarnára!
3. A krémhez csöpögtessük le a korábban beáztatott kesudiókat, és aprítsuk fel őket robotgépben. Adjuk hozzá a citromot, mézet és a kókusztejet, majd a vaníliakivonatot is, amíg sűrű, de egyenletes masszát nem kapunk.
4. Öntsük a keveréket a kihűlt alapra, és tegyük néhány percre a fagyasztóba.
5. Készítsük el a torta tetejét: közepes lángon főzzük fel a gyümölcsöt a cukorral, míg levet nem ereszt. Ezután turmixgépben pürésítsük tovább, majd folyassuk a kész torta tetejére!