Egy falat nyár: levendulás-citromos omlós keksz

nlc | 2019. Augusztus 11.
Ha szeretnéd, hogy a konyhád úgy illatozzon, mint a tihanyi levendulamezők, süsd meg ezt az isteni kekszet!

A nyár legkellemesebb illata a levendula, amit süteményekbe is könnyedén becsempészhetünk. Citrusokkal kiegészítve pedig pompásan friss, ízletes omlós kekszet süthetünk a segítségével. Mutatunk egy kihagyhatatlan receptet!

Levendulás-citromos omlós keksz

Hozzávalók:

15 darabhoz

Elkészítés:

  1. 175 fokra melegítsd elő a sütőt. Készíts elő egy tepsit: borítsd be sütőpapírral, és kend meg kókuszolajjal.
  2. Aprítógépben daráld liszt állagúra a szárított levendulát, majd add hozzá a cukrot is. 
  3. Ha már teljesen finom állagú, keverd hozzá a lisztet és a sót. Ezután jöhet a citromhéj, majd a nedves hozzávalók: az olaj és a kivonatok.
  4. Kapard ki a tésztát, gyúrd össze, és formázz belőle korongokat.
  5. 15-17 percig süsd. Hagyd kihűlni, és szórd meg levendulával, porcukorral.

yogiapproved

Exit mobile version