Isteni, kínai narancsos csirke házilag

nlc | 2019. Augusztus 17.
Megjött a kedved a kínai kajához? Megmutatjuk, hogyan készítheted el az egyik legnépszerűbb fogását, a ragacsos narancsos csirkét!

Íme, egy szuperegyszerű, mégis izgalmas mód ahogy a csirkemellet feldobhatod: adj neki egy kis kínai ízt, egy ínycsiklandó, narancsos szósszal!

Kínai narancsos csirke

Hozzávalók:

1 adaghoz

A páchoz:

A panírhoz:

A szószhoz:

Elkészítés:

  1. A pác hozzávalóit keverd össze és áztasd bele a csirkemellet 20 percre.
  2. Panírozd be a csirkét, és közben hevítsd fel az olajat 170 fokosra.
  3. 3-4 perc alatt süsd ki az olajban a csirkét.
  4. Egy serpenyőben forrald fel az alaplevet, a citromlevet és a cukrot. A kukoricalisztet keverd el a vízzel, és így add hozzá a forró szószhoz.
  5. Az megsült csirkekockákat forgasd meg a szószban.
  6. Fogyaszd frissen, rizzsel. Jó étvágyat!

Proper Tasty

Exit mobile version