Próbáltad már az olívaolajat desszertekben? Itt az ideje, hogy megtedd: ez a szuper egészséges olaj ugyanis istenien omlóssá és selymessé varázsolja a sütemények tésztáját. Nyári gyümölcsökkel kiegészítve pedig maga a tökéletes hétvégi desszert!
Olívaolajos torta nyári gyümölcsökkel
Hozzávalók:
- 250 ml olívaolaj
- 315 g liszt, átszitálva
- 250 g cukor
- 220 g barna cukor
- 1 kk. sütőpor
- 1 kk. só
- 250 ml tej
- 3 tojás
- 1 citrom lereszelt héja
- fél csésze friss szeder
- fél csésze friss áfonya
- fél csésze friss málna (és mindegyikből még egy kicsi a díszítéshez)
- 1 nektarin vékonyra szelve
- porcukor
Elkészítés:
- 180 fokra melegítsd elő a sütőt. Egy 23 centiméteres tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és vékonyan kend meg olajjal.
- Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrokat, a sütőport és a sót. Egy másik tálban vegyítsd az olajat, a tojásokat, a tejet és a citromhéjat, majd a száraz és a nedves hozzávalókat keverd össze egymással. Végül a bogyós gyümölcsöket is keverd a tésztához.
- Öntsd a tésztát a tortaformába, és tedd be a sütőbe kb. 1 órára. Ha elkészült, 10 percen át hagyd hűlni.
- Tálalás előtt díszítsd fel a maradék bogyós gyümölcsökkel és a nektarinszeletekkel, valamint szórd meg porcukorral. Jó étvágyat!