Isteni piskótatekercs tiramisuból

nlc | 2019. Augusztus 18.
Csavarj egyet a tiramisun, és készíts belőle piskótatekercset!

Ilyen, ha két nagy desszertklasszikus, a piskótatekercs és a tiramisu találkozik. Minden alkalomra tökéletes, és még a nyári melegben is kiváló választás. Mutatjuk!

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. 180 fokra melegítsd elő a sütőt. A tojásokat keverd ki robotgéppel a tortamixszel, az olajjal és a vízzel. Az így kapott tésztát oszlasd el egy sütőpapírral borított tepsin, és tedd be 8 percre a sütőbe – ebből lesz a piskóta.
  2. A kakaóport szitáld egy tiszta konyharuhára, amelyre ráfér majd a piskótalap. Az elkészült piskótát borítsd a kakaóra, és tekerd fel a konyharuhával együtt. 1 órán át pihentesd a hűtőben.
  3. A tejszínt verd fel a kávéporral, majd add hozzá a mascarponét, a cukrot, a vaníliát. Egészen krémesre keverd ki, majd kend meg vele a piskótát úgy, hogy 4 centit hagyj ki az egyik tetején. Egy csészényit hagyj a krémből a dekoráláshoz.
  4. A babapiskótákat két sorban helyezd el a lap aljától 5 centire, majd kend meg a hűs kávéval, amit magába szívhat. Ismét tekerd fel az egész tortát, és tedd hűtőbe 1 órára.
  5. Végül dekoráld a tetejét a maradék krémmel, és szórd meg csokireszelékkel.

tasty

Exit mobile version