A világ legjobb áfonyás muffinja

nlc | 2019. Augusztus 19.
A lédús áfonyák szaftossá teszik a tésztát, a muffinok tetején pedig nádcukrot karamellizálunk – egyszerűen tökéletes!

Muffint készíteni az egyik legegyszerűbb dolog a világon, de ezért nem szabad megvetni ezt az édességet  remekül kombinálható és valljuk be, isteni finomság. Ez az áfonyás verzió azért mesés, mert a gyümölcsök igazán szaftossá teszik a tésztát, a muffinok tetejére karamellizálódott cukor pedig extrán különlegessé teszi! 

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra! Egy 12-es muffinformát béleljünk ki kis papírformákkal!

2. Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót!

3. Elektromos habverővel verjük fel a vajat, a cukrot! Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a vanília- és a mandulaaromát is.

4. A vajas-cukros keveréket adjuk a lisztes keverékhez felváltva a tejjel. Keverjünk sűrű tésztát belőle. Egy spatulával forgassuk bele az áfonyákat is!

5. A tésztából halmozzunk adagokat a muffinformákba és mindegyik tetejét szórjuk meg egy kevés nádcukorral. 30 perc alatt süssük aranybarnára őket!

OnceUponAChef

Exit mobile version