Mandulás mascarponegolyók Baileys öntettel

nlc | 2019. Augusztus 20.
Egyszerű, de nagyszerű desszert: könnyen elkészíthető gombócok egy isteni, Baileys-es karamellöntettel. Tökéletes desszert!
Mandulás mascarponegolyók Bailey's öntettel

Hozzávalók a gombócokhoz

A mandulás bevonathoz

Az öntethez

Az öntethez a cukrot egy vastag aljú lábas aljába szórjuk egy rétegben, és közepes lángon melegítjük. Ahogy elkezd olvadni, karamellizálódni a cukor, rászórunk még egy kis cukrot, és így haladunk szépen, míg az összes cukrot hozzá nem adtuk. Közben egy másik lábaskában felforrósítjuk a tejszínt, és készenlétben tartjuk. Ha szépen karamellizálódott az összes cukor, akkor – folyamatos kevergetés mellett -hozzáadjuk a tejszínt, és kevergetjük közepes vagy annál kisebb lángon, míg teljesen el nem olvad a kicsit összeugrott karamell a tejszínben. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről, hozzákeverjük a vajat és a Baileys krémlikőrt, és hűlni hagyjuk.

A mandulát száraz serpenyőbe szórjuk, és közepes lángon, sűrűn rázogatva pár perc alatt megpirítjuk, majd rászórjuk a porcukrot, és hagyjuk, hogy karamellizálódjon. Ha kész, hűlni hagyjuk, majd felaprítjuk.

A gombócokhoz a mascarponét egy tálba mérjük, hozzáadjuk a porcukrot, a Baileys krémlikőrt és a darált kekszet, és összekeverjük. Hűtőben pihentetjük fél-1 órát, majd gombócokat formázunk belőle. A gombócokat megforgatjuk a karamellizált mandulában, és a Baileys-es karamellöntettel tálaljuk.

Exit mobile version