Mennyei kevert almás sütemény receptje

nlc | 2019. Október 13.
Szuperegyszerű, szupergyors, szuperfinom. Ez mind igaz erre az almás süteményre. Ahogyan a nevében is benne van, csak keverd össze, és máris mehet a sütőbe. Elronthatatlan, megunhatatlan. Kezdők is sikert arathatnak vele.

Az elronthatatlan és szuperegyszerű desszertek királynője ez a kevert almás sütemény. Reggelire, tízóraira, uzsonnára is tökéletes választás. És hogy még egyszerűbb legyen, a méregetést is megspórolhatod, hiszen mindössze egy 2,5 decis pohárra vagy bögrére lesz szükséged a hozzávalók összeállításához. Ideális vendégváró, hiszen a sütéssel együtt is kevesebb, mint egy óra alatt elkészülhet. Íme a legfinomabb almás süti receptje.

Hozzávalók a kevert almás sütemény receptjéhez

Ilyen egyszerű elkészíteni a kevert almás süteményt

Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Sütőpapírral bélelj ki egy közepes, magasabb falú tepsit.

Keverőtálba mérd ki a lisztet. Add hozzá a barna cukrot, a sütőport, a fahéjat, a sót. Jól keverd el, majd öntsd a tésztához az olajat, a joghurtot. Keverd hozzá a tojást és a vaníliaaromát, végül a felkockázott almát.

Öntsd az egyszerű őszi almás sütemény tésztáját a tepsibe. A vajat olvaszd fel, keverd hozzá a fahéjat és a kristálycukrot. Locsold meg a keverékkel az almás tésztát.

Az almás süteményt told a forró sütőbe, és 45 perc alatt süsd készre. A legfinomabb melegen fogyasztva.

Próbálj ki más almás süteményeket is az NLCafé receptjeiből

Fotók: Pinterest

Exit mobile version