Tiramisubonbon, ha egy falat is elég

Bagaméri Viki | 2019. November 26.
Persze nem lesz elég, de jó tudni, hogy a tiramisu nemcsak rétegezve jó, hanem gömbölygetve is.

A tiramisu tipikus nyári édesség – talán azért, mert a napsütötte Itáliából érkezett hozzánk, de az is lehet, hogy ennél sokkal prózaibb a magyarázat: sütés nélkül készül, így nyáron nem melegítjük vele tovább a sütőt. Ettől függetlenül egyáltalán nem tilos télen sem tiramisut enni, sőt a szívünk mélyén tökéletesen megértünk mindenkit, aki erre a finom, krémes-kávés édességre vágyik.

Jól behűtve az igazi (Fotó: iStock)

Most egy szokatlan változatát mutatjuk a tiramisunak. Az íze egészen olyan, mint az eredetié (ami nem csoda, hiszen lényegében ugyanazokból a hozzávalókból készül), a bonbon formától pedig egészen eredeti lesz.

Aki szereti a tiramisut, és nem veti meg a bonbonokat sem, annak akár ajándékba is adhatod, de a legjobb, ha először magadnak készíted el! Csak pár hozzávalóra és néhány egyszerű műveletre lesz szükséged, a végeredmény mégis pazar – egy dologra vigyázz: gyorsan fogy!

Tiramisu bonbon

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babapiskótát késes aprítóban őröld porrá, a mascarponét pedig egy robotgéppel keverd el a porcukorral (ehhez pár perc elegendő, nem kell hosszan habosítanod!)
  2. Forgasd bele az aprított babapiskótát a mascarponébe, majd több részletben dolgozd hozzá a kihűlt kávét. Nem biztos, hogy az egészre szükség lesz, ezért jobb, ha nem zuttyintod bele egyszerre.
  3. Amikor könnyen formázható állagot kap, tedd a mélyhűtőbe 15 percre.
  4. Kerekíts belőle kis golyókat, hempergesd meg cukrozatlan kakaóban, és tedd egy szép tálra vagy csinos papírdobozba. 
  5. Tárold hűtőben, amíg nem kerül terítékre.
Exit mobile version