A világ legegyszerűbb gluténmentes kenyere

nlc | 2020. Március 27.
A kenyérsütés egyáltalán nem olyan ördöngős dolog, pláne hogy ehhez a gluténmentes verzióhoz csak egy turmixra lesz szükséged!

Nincs is csodálatosabb a frissen sült házi kenyérnél, de manapság sokan már nem szívesen nyúlnak a gluténtól duzzadó fehér cipóhoz. Így a kijelentést most már érdemes úgy módosítani: nincs is csodálatosabb a frissen sült, gluténmentes házi kenyérnél. Ezt akár te magad is elkészítheted, és mielőtt még megijednél: sem péktudás, sem kenyérsütő gép nem kell hozzá.

Házi, gluténmentes kenyér (Profimedia)

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 250 fokra és bélelj ki egy kisebb vekniformát sütőpapírral!

2. Az összes hozzávalót keverd össze egy turmixgépben magas fokozaton, majd öntsd a tésztát a formába, és 1 óra alatt süsd aranybarnára!

Ennyi az egész… ugye milyen csodálatos?

Süss kenyeret otthon!

PureWow

Exit mobile version