Így készíts csokis kalácsot mandulával

Caféblog | 2020. Május 17.
Mohamama konyhája segít neked! Itt a finom édesség receptje.

Aki kitapasztalta a kelt tészta elkészítésének titkát, rendkívül változatos ételeket készíthet belőle – írja Mohamama konyhája a Caféblogon. „A csokis-mandulás kombó igazi finomság. A melegen illatozó kalács igazán vonzó desszert lehet.” Íme a receptje:

Kelt tészta hozzávalók:

Szirup hozzávalói:

Elkészítjük először a kelt tésztát. Ehhez a langyos tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk az élesztőt benne.  A lisztet átszitáljuk, beletesszük a tojások sárgáját, a felfuttatott tejet és a langyos olvasztott vajat. Egyik hozzávaló se legyen hideg, ezért a tojást vegyük ki a hűtőből hamarabb.

A teljes receptet Mohamama konyháján, a Caféblogon találod.

(Kiemelt kép: Pixabay)

Még több édességre vágysz?

Exit mobile version