Gasztro

Mákos-meggyes aranygaluska bögrésen

Rupáner-konyhája újfent egy saját elgondolást hozott nektek.

Rupáner-konyhája egy zseniális kombinációt hozott nektek: meggy+mák+ARANYGALUSKA.

Aki szereti egyiket vagy másikat, a hármat együtt egészen biztosan imádni fogja. Önmagában is megállja a helyét, egy vaníliás öntettel pedig pláne.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók egy nagy adaghoz:

– öt és fél bögre liszt (70 dkg)
– fél bögre cukor (8 dkg)
– 1 csomag szárított élesztő (7 g)
– 1 kocka (10 dkg!!!) puha vaj
– 1 csipet só
– 1 bögre langyos tej (két és fél dl)
– 4 tojás

A mákos töltelékhez:

– másfél bögre mák (kb. 15 dkg)
– háromnegyed bögre cukor (12 dkg)
– 5 dkg olvasztott vaj
– 30-40 dkg meggy

A vaníliaöntethez:

– 1 csomag vaníliás pudingpor
– 4 bögre tej (1 liter)
– 5 evőkanál cukor

Ezekből tulajdonképpen híg pudingot főzünk, a csomagoláson feltüntetett útmutató szerint.

A receptért pedig kattintsatok Rupáner-konyhájára a Caféblogon. 

(Kiemelt kép: Rupáner-konyhája)

További receptek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top