Így készíts főtt kukoricát a mikrohullámú sütőben!

nlc | 2020. Augusztus 11.
Vízforralás és kondérmosogatás nélkül is készíthetsz főtt kukoricát. Méghozzá mikrohullámú sütőben.

A nyár második felének egyik legjobb dolga kétségkívül a főtt kukorica. A finomság hagyományos elkészítési módja azonban, ha nem is bonyolult, ám kissé körülményes. A kondér és annak mosogatása azonban kiiktatható, ha a kukoricát nem vízben, hanem mikrohullámú sütőben főzöd meg. 

Te is imádod a főtt kukoricát? (Illusztráció: getty Images)

Így készül a mikrós főtt kukorica

  1. A kukoricacsöveket NE pucold meg! Ha nagyon hervadt a levelük, legfeljebb a legkülsőket húzd le, de a többit hagyd rajta, ugyanis a kukorica a mikrózáskor éppen a levelében fog megfőni.
  2. Kukoricákat tedd egy mikrózható tálra vagy simán a mikrohullámú sütő forgótányérjára!
  3. A különféle mikrosütők között lehet némi eltérés, de általában véve egy cső kukoricának 4 percre van szüksége ahhoz, hogy megfőjön. Ha több kukoricát teszel be egyszerre, akkor adj hozzá még csövenként 2 percet, vagyis ha például 3 cső kukoricát szeretnél egy körben megfőzni, akkor 8 percre tedd be őket!
  4. Miután kivetted, várd meg míg annyira kihűlnek, hogy meg tudd fogni! Ekkor vágd le a csövek vastagabbik végét, majd a vékonyabb vége felől nyomva csúsztasd ki a héjukból a kukoricákat!
  5. Sózd, esetleg kicsit vajazd meg és már fogyasztható is!

Ha szeretnéd kicsit feldobni a kukorica ízét, készíthetsz hozzá fűszervajat. Ehhez keverj össze 20 dkg szobahőmérsékletűre kiolvasztott vajat a következő fűszerekkel:

A még langyos kukoricákat kend meg a fűszervajjal!

Még több mikrós finomság

Exit mobile version