A legfinomabb sertéstokány – ezt a receptet neked is el kell készítened!

nlc | 2021. Március 10.
Ez a sertéstokány attól finom, hogy nem spóroltuk ki belőle a hozzávalókat. Szaftos, ízes, ellenállhatatlan – pont olyan, amilyennek lennie kell! Próbáld ki te is!

Ahány ház, annyi sertéstokány – mi most egy olyan receptet hoztunk, ami visszahozza a régi idők emlékeit, és a kellemes nosztalgia mellett isteni ízekkel is megajándékoz.

Mennyei sertéstokány
Fotó: Getty Images

Hozzávalók:

Elkészítés:

A császárszalonnát kockázd fel, majd zsíron kicsit süsd meg. Közben vágd apróra a vöröshagymát, majd add hozzá a szalonnához, és hagyd, hogy üvegesre párolódjon. Ez idő alatt zúzd össze a fokhagymát, kockázd fel a paradicsomot és a paprikát, majd add a szalonnához, és párold 2 percig.

Mialatt a zöldségek párolódnak, kockázd fel a húst, és add hozzá a többihez. Sózd, borsozd, fűszerezd, és fedő alatt fehéredésig főzd. Ekkor jöhet a pirospaprika, a paprikakrém és a gomba. Az egészet öntsd fel körülbelül 1,5 dl vízzel, és fedő alatt főzd puhára a húst.

Amíg elkészül, a tejszínt, a tejfölt és a lisztet keverd el csomómentesre, és ha a hús már kész, folyamatos kevergetés közben öntsd a lábasba. Ezzel el is érkeztél a finisbe: néhány perc rotyogtatás után már tálalhatod is. Nokedlivel éppolyan mennyei, mint rizzsel

Exit mobile version