Tele volt a hűtője, felhívta a 112-t

Brájen | 2021. Május 01.
Sokan elképesztő indokokkal tárcsázzák a segélyhívó központot.

Éhes volt, ezért felhívta a 112-t egy férfi, egy másnapos telefonáló pedig azért jelentkezett, mert előző este úgy berúgott, hogy nem tudta, milyen nap van. De olyan is akadt, aki azért tárcsázta a segélyhívó központot, mert tele volt romlandó félben lévő hússal a fagyasztója, és azt kérte, hogy küldjenek egy kocsit érte.

Az is előfordult már, hogy pizzát rendeltek a rendőröktől, de volt, aki a villanyszámlát akarta befizetni, vagy pedig azt szerette volna megtudni, merre talál kínai gyorsbüfét Cegléden, mivel nem odavalósi.

Rendszeresen érkeznek ilyen hívások a 112 -es segélyhívó számra, most újabb elképesztő hangfelvételeket tett közzé a rendőrség, mert rendszeresen gondot okoznak azok a telefonálók, akik ilyen elképesztő indokkal telefonálnak – számolt be a Tények.

A 112-es központba 24 óra alatt 10-14 ezer hívás érkezik, ezeknek a fele ilyen. Sokan nem tudják, hogy ezért a szabálysértésért megbüntetheti őket a rendőrség. Az ilyen hívásokért akár 150 ezer forintra is bírságolhatják a telefonálót.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet:

Exit mobile version