3 zseniális grillétel, amit idén muszáj elkészítened

nlc | 2021. Május 26.
Ragacsos csirkeszárnyak, pikáns sült oldalas és baconbe tekert töltött gomba – fantasztikus grillételek, amiknek nem lehet ellenállni!

Akár húsimádó vagy, akár vega, olyan recepteket mutatunk, amiktől te leszel a grillezés császárnője! Grillszezonra fel!

Édes-csípős sült oldalas

A sült oldalas az az étel, amit már az iskola menzáján is pont úgy szerettünk, mint felnőttként. Most a grillezett változatot mutatjuk meg – készülj, mert nagyon finom!

Akkor készült el az oldalas, ha a pác kicsit rápirult (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Fontos, hogy ne nyers oldalast kezdj el grillezni! Főzd elő sós vízben félpuhára, ás utána pácold be a húst, majd hagyd néhány órát állni a páclében a hűtőben.
Amíg fő a hús, készítsd el a páclét: az olajba keverd el az összes fűszert, zúzd össze a fokhagymát, add a fűszerkeverékhez, jöhet a mustár, a méz és a ketchup is. Amikor a hús megfőtt, hagyd kihűlni, majd forgasd bele a pácba, és irány a hűtő! Néhány óra elteltével indulhat a grillezés – addig süsd, amíg szép, piros nem lesz a hús mindkét oldala!

Sajttal töltött grillezett gomba

Ha vegetáriánus vagy, vagy egyszerűen csak mellőznéd a húst, ezt a töltött gombát készítsd el!

A gomba mellé kaliforniai paprikát is grillezhetsz, remekül passzol az ízük! (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Mosd meg, és tisztítsd meg a gombákat, törd le a szárukat, és csak a kalapjukat használd. Süsd elő a gombafejeket mindkét oldalon körülbelül 5-5 percig. Ezután kockázd fel a fetát, és egy-egy kockát tegyél a gombafejek mindegyikébe, és szórj rájuk őrölt fekete borsot. Végül tekerd be a gombafejeket baconbe, és irány újra a grillrács! Oldalanként újabb 5-6 perc után már eheted is a mennyei töltött gombát!

Ragacsos-mázas csirkeszárnyak

Mi nem ismerünk olyan embert a földön, aki ne imádná a ragacsos csirkeszárnyakat. Ennek a grillezett verziónak pedig a rabjai vagyunk!

A csirkeszárnyak mellé mártogatóst is készíthetsz (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Első lépésként készítsd el a pácot: keverd össze az összes hozzávalót, törd össze a fokhagymát, és kóstold meg, elég csípős-e, most még tudod szabályozni az ízek intenzitását. Ezután forgasd bele a pácba a csirkeszárnyakat, hagyd 1 órát állni letakarva a hűtőben, és utána mehetnek a grillrácsra! Az, hogy mennyi a sütési idő, a parázs mennyiségétől is függ, a legjobb, ha azt figyeled, mikor sült ropogósra mindkét oldala a húsoknak.

A cikk a Bayer Hungária megbízásából készült.

Exit mobile version