3 melengető krémleves őszre

nlc | 2021. Október 02.
Megérkezett az ősz és ezzel együtt a melengető krémlevesek szezonja. Három szuper, egyszerűen elkészíthető receptet hoztunk!

Szuper krémes sütőtökleves

Hozzávalók:

Sütőtökkrémleves (Fotó: Getty Images)

Így készül:

  1. Egy nagy serpenyőben közepes lángon hevítsd az olajat!
  2. Öntsd bele a hagymát és 2-3 percig puhítsd!
  3. Add hozzá a fokhagymát, a zöldségeket és a szerecsendiót, majd forgasd össze!
  4. Add hozzá az alaplét és 2 csésze (500 ml) vizet, majd forrald fel!
  5. Fedd le, és kis lángon főzd 25 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak!
  6. Vedd le a tűzről és hűtsd le kissé!
  7. Turmixgépben keverd krémesre!
  8. Öntsd vissza a serpenyőbe, öntsd bele a főzőtejszínt és lassú tűzön, kevergetve főzd további 10 percig, közben fűszerezd ízlés szerint!

Hagymás sajtleves

Hozzávalók:

Hagymás sajtleves (Fotó: Getty Images)

Így készül:

  1. Egy nagy serpenyőben, vajban dinszteld meg a hagymát.
  2. Add hozzá a hozzá a lisztet, a sót és a borsot és keverd össze alaposan!
  3. Fokozatosan adagold hozzá a tejet. Forrald fel, majd kevergetve főzd 2 percig, vagy amíg besűrűsödik!
  4. Tovább kevergetve add hozzá a sajtot, amíg fel nem olvad! 
  5. Közepes lángon főzd további 5 percig, majd vedd le a tűzről és krutonnal tálald!

Karfiolkrémleves

Hozzávalók:

Karfiolkrémleves (Fotó: Getty Images)

Így készül:

  1. Egy közepes méretű serpenyőben készíts vajas rántást!
  2. Add hozzá az alaplevet, a karfiolt és a hagymát, majd közepes hőfokon főzd, míg felforr!
  3. Fedd le, majd közepes-alacsony lángon párold, amíg a zöldségek megpuhulnak!
  4. Vedd le a tűzről, hagyd kicsit kihűlni, majd turmixgépben pépesítsd simára!
  5. Sóval és borssal fűszerezd!

via

Még több recept

Exit mobile version