A Spar is korlátozza a megvásárolható áruk mennyiségét – frissítve

nlc | 2022. Február 01.
A Lidl és a Tesco után a Spar is beáll a sorba.

A keddtől életbe lépett rendelet szerint a tavaly október 15-i árnál nem lehet drágábban adni a boltokban a BL 55-ös finombúzalisztet, a kristálycukrot, a finomított napraforgó étolajat, a 2,8 százalékos UHT tejet, a sertéscombot, a csirkemellet és a csirkefarhátat. Mivel több kisboltnál a mostani beszerzési ár magasabb, mint a tavaly októberi fogyasztói ár, ezért az áruházláncok sorra jelentik be a mennyiségi korlátozást, azaz nem lehet akármennyit betárazni az érintett termékekből. Most a Spar közölte, hogy ők is szabályozzák ezt – szúrta ki a 24.hu.

Az áruházi és online vásárlások esetében február 1-jétől visszavonásig a következő mennyiségi korlátot vezeti be az áruházlánc:

lesz az egyszerre megvásárolható maximális mennyiség.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Lidl Magyarország volt az első, aki bevezette a mennyiségi korlátozást, legalábbis az ő katalógusukban tűnt fel először a kitétel. Eszerint a maximálisan vásárolható mennyiség, vásárlásonként a következő:

Nem sokra rá a Tesco is csatlakozott. Náluk február 3-tól egy vásárló naponta maximum öt darab literes étolajat, négy kilogramm csirkemellet és tíz kilogramm kristálycukrot vásárolhat. Tescós kártyával (Clubcard) rendelkező vásárlóik kedvezményeket kapnak. Ők a kilós kristálycukrot 229, a literes étolajat 479, míg a kilós csirkemellet 1099 forintért vásárolhatják meg. 

A Tesco nyilatkozatával frissítve: 

A Tesco által alkalmazott mennyiségi korlátozással kapcsolatban szeretnénk néhány félreértést tisztázni:

Exit mobile version