Pihe-puha, pillekönnyű húsvéti reform répatorta

Hídvégi Krisztina | 2022. Április 15.
Nagy-Britannia kedvenc süteményét már szerencsére itthon sem kell bemutatni. Ez a reform változat gyömbéres-narancsos mascarponés krémmel készül és nagyon fullos. Az édes tészta és a kissé savanykás krém harmóniája mindenkit levesz a lábáról. Nem csak húsvétkor.

Előre kell bocsátanom, hogy Gyula óriási rajongója vagyok. A lakásom feletti emeleten lakik, egy pomerániai törpespiccel. Meg kell hagyni: kis növésű, de a fülei a testéhez viszonyítva hatalmasra nőttek. Imádja a répát.

IMG_20220412_185953

Minden nyúl szereti a répát! (A szerző fotója)

IMG_20220412_185959

Gyula és Teddy a legjobb barátok ( A szerző fotója)

gyula

Rajongok Gyuláért!( A szerző fotója)

A legjobb húsvéti arc

A legjobb húsvéti arc ( A szerző fotója)

Hogy is ne szeretné, hiszen minden nyúl szereti a répát! Mi is szeretjük a répát. Mitagadás, azért tortában a legfinomabb. Volt alkalmam többször tesztelni a család férfi tagjain is és egyöntetűen azon a véleményen voltak, hogy ennek a süteménynek nincs is répa íze, emiatt pedig máskor is szívesen esznek belőle. Ezúttal reform változatban készítem el, mert a saját statisztikám szerint ez szokta a legnagyobb sikert aratni húsvétkor. Nagyon szaftos lesz a tönkölybúzától no és persze a gyömbéres- mandarinos mascarpone krémtől, ami belekerül.

Pihe-puha, pillekönnyű húsvéti reform répatorta

Húsvéti répatorta

Hozzávalók:

A tésztához:

A krémhez:

Elkészítése:

  1. A sárgarépát lereszeljük. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a narancs héját, a fűszereket, majd az összes száraz hozzávalót, végül pedig az olvasztott vajat.
  2. Öntsük a tésztát egy kivajazott, lisztezett 18 cm-es tortaformába. 170 fokon kb. 40 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
  3. Elkészítjük a krémet.  A mascarponét összekeverjük a nyírfacukorral, a mandarin és a citrom levével, hozzáadunk egy kevés reszelt gyömbért.
  4. A kihűlt répatortát óvatosan kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd a tortalap tetejét visszahelyezzük és az egészet megkenjük a maradék mascarponés krémmel. Mandarinnal díszítjük. 
IMG_20220410_114932

Két darab répát lereszelünk( A szerző fotója)

IMG_20220410_134233

A félbevágott tortalapot megkenjük a mascarponés krémmel( A szerző fotója)

IMG_20220410_134638

A maradék krém mehet a torta tetejére( A szerző fotója)

IMG_20220410_135619

Jó étvágyat kívánok! ( A szerző fotója)

További húsvéti receptek:

Exit mobile version