A leves, ami felér egy hűs csobbanással: kovászos uborka krémleves

Haranghy Orsi | 2022. Június 28.
Elsőre egészen meghökkentő ötlet, majd teljes szerelem.

A nyár kovászos uborka nélkül pontosan olyan szomorú, mint fagyi nélkül. Sok erkélyen, teraszon állnak most kint a napon az ötliteres uborkás üvegek, és kovászolódnak az uborkák, de eszünkbe jutna-e egy savanyúságból levest készíteni?

A szokatlan ötletből egy isteni nyári leves született. Nagy előnye, hogy főzést nem igényel, az elkészítése nagyon egyszerű, a siker garantált.

Szükségünk lesz egy turmixgépre vagy botmixerre, hiszen krémesíteni fogjuk a levest, és csupán egy-két dologra kell odafigyelnünk.

A húsleves- vagy zöldségalaplé hozzáadásával ízesebb lesz, de enélkül is finom lesz a leves. Görög joghurttal lesz igazán krémes.

A kovászos uborka krémleves több tucatféle levesbetéttel finom, de a zsenge kaprot is kár kihagyni / Fotó: Dar1930, Getty Images

Ha szeretnénk egy kis extrát a levesünkbe, remekül illik hozzá egy kis erőteljes ízű, sós levesbetét, például kolbászmorzsa vagy a kolbászchips, a sült bacon vagy egy kis kecskesajtszórás. Az előbbiekhez persze már be kell kapcsolnunk pár percre a tűzhelyet is.

Hozzávalók:

Díszítésnek pöttyözhetünk rá tökmagolajat vagy olívaolajat

A lágyan savanykás, frissítő ízű uborkakrémleves / Fotó: The Washington Post, Getty Images

Elkészítés:
Exit mobile version