Két megfizethető és laktató krumplis recept januárra

nlc | 2023. Január 03.
A legegyszerűbb receptek szólnak sokszor a legnagyobbat, úgyhogy jó, ha akad néhány ilyen a tarsolyodban.

Nem tudjuk, te, hogy vagy vele, de mi az ünnepi lakomák után sokkal jobban szeretjük az olyan fogásokat, amik nem terhelik túl a gyomrot, ha pedig ezek a receptek még olcsók, gyorsan elkészíthetőek és laktatóak is, akkor végképp imádjuk őket. Mivel január valahogyan mindig az év “leghosszabb hónapja”, ami az anyagiakat illeti. Ennek jegyében mutatunk két alternatívát – jó, ha elraktározod őket a hónap hátralévő részére! 

Krumplilángos 

Hozzávalók: 

Elkészítés: 

  1. Az élesztőt cukros, langyos tejben futtasd fel, add hozzá a lisztet, az áttört burgonyát, a tojást, végül pedig a maradék tejet is, és dolgozd össze lágy tésztává.
  2. Jöhet az olaj és folytasd a dagasztást – akkor jó, ha a tészta már elválik a kezedtől.
  3. Meleg helyen keleszd a duplájára, nyújtsd ki lisztezett deszkán körülbelül félujjnyi vastagságúra, majd fánkszaggatóval, vagy egy bögrével szaggasd ki.
  4. Ismét takard le, és meleg helyen keleszd megint a duplájára.
  5. Végül süsd ki bő, forró olajban, ízlés szerint pedig szórj rá sajtot vagy kend meg fokhagymás tejföllel.

Krumplis tészta 

Hozzávalók: 

Elkészítés: 

  1. Nyilván az első lépés a szokás: hámozd meg a krumplit, vágd fel kockára, majd forró, sós vízben főzd puhára.
  2. Kevés olajon fonnyaszd meg az apróra vágott hagymát, jöhet a pirospaprika és öntsd hozzá a leszűrt, megfőtt krumplit.
  3. A tésztát forró vízben főzd meg, és forgasd össze a krumplis alappal. Sóval, borssal ízlés szerint fűszerezd a végeredményt.  

Még tutibb krumplistészta-receptet keresel? Ezt csekkold a Nosalty oldalán!

Kiemelt kép: (fotó: Fotocentral/Nosalty: Gerzsenyi Flóra)

Exit mobile version