Ha ilyen sajtostallért vásároltál a Lidl-ben, ne edd meg!

FEL | 2023. Március 28.
Sajtostallért hívott vissza a Lidl Magyarország.

Nem jelölt gluténtartalom miatt a Lidl Magyarország visszahívja és a forgalomból is kivonja a Snack Day márkájú gluténmentes tallér sajttal és a gluténmentes tallér medvehagymával elnevezésű termékeket – írja az MTI.

Főleg a gluténérzékeny vásárlóknak érdemes figyelni, hogy a 100 grammos kiszerelésű tallérokat, amelyek közül a sajtoson 2023. július 6., a medvehagymáson pedig június 3. minőségmegőrzési idő szerepel, ne fogyasszák el.

Fotó: Nébih

Bármelyik Lidl üzletbe visszavihetők az érintett termékek, amelyek árát blokk nélkül is visszatérítik.

Az Európai Unióban jogszabály írja elő, hogy az élelmiszerek címkéjén fel kell tüntetni a leggyakrabban allergiát vagy intoleranciát okozó összetevőket,  mint  például a glutént tartalmazó gabonaféléket, rákféléket, tojást, halat, földimogyorót, szóját, tejet, dióféléket, zellert, mustárt. A Nébih azt írja a saját oldalán, hogy a túlérzékenységi reakciót legtöbbször fehérjék, és csak az arra érzékeny egyénekben idéznek elő. Az immunválasz lehet azonnali vagy késleltetett reakció, az élelmiszer allergiák nagy része azonnali. Az allergia leggyakrabban bőrtünetek (kiütés, pirosodás, ekcéma), légzőszervi tünetek (orrfolyás, asztma) és emésztőrendszeri tünetek (hasmenés, puffadás) formájában jelentkezik.

Exit mobile version