Piknikszezon: ínyenc receptek szabadtéri lazuláshoz

nlc | 2023. Május 12.
A meleg tavaszi időjárással hivatalosan is beköszöntött a piknikszezon, ami gyors és ínyenc falatokkal igazán kerek. Az alábbiakban két olyan receptet mutatunk, ami nemcsak finom, de praktikus is. 

Mini piknik quiche

A piknik kosár egyik legpraktikusabb fogása lehet a mini quiche, ami lédús koktélparadicsommal, bazsalikommal, parmezánnal és pancettával biztosítja az ízkavalkádot.

A mini piknik quiche fűszereit tetszés szerint variálhatjuk (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A paradicsomokat szeleteljük fel, tegyük egy tepsibe, csepegtessünk rá kevéske olívaolajat, fűszerezzük, majd 25 percig süssük.

Miközben a paradicsomok sülnek, készítsük el a tésztát: a liszttel dolgozzuk össze a vajat, 2-3 evőkanál vizet, némi sót és egy egy tojássárgát. Ha összedolgoztuk, hűtsük 30 percig.

A tésztából készítsünk vékony korongokat, azokkal béleljük ki a sütőformákat úgy, hogy a tészta ne lógjon túl a formán. Süssük 30 percig! Ezt követően kenjük be a sült tésztát tojásfehérjével, hogy a töltelék később ne tudja átitatni.

A kész tésztát szórjuk meg parmezánnal, pancettával, sült paradicsommal, majd újra sajttal!

A maradék tojást keverjük össze a tejszínnel, némi borssal, bazsalikommal, mixeljük össze, majd öntsük a keveréket a töltelékre, és süssük készre 20-25 perc alatt.

Nyársra szúrt klubszendvics 

A hagyományos ízek rajongói szeretni fogják a piknikbarát klubszendvicset, ami a nyársak segítségével könnyen elfogyasztható.

A pici klubszendvics falatokat könnyebb elfogyasztani (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

Elkészítés: 

Főzzük meg a tojásokat, majd hagyjuk hűlni azokat. Miután kihűltek, szeleteljük fel, és pépesítsük a majonézzel és a fűszerekkel.

Pirítsuk meg a kenyeret, majd helyezzünk egy szeletet egy vágódeszkára, kenjük rá a tojáskrém háromnegyedét, és szórjuk meg a zsázsával. Helyezzük rá a második szelet kenyeret, és kenjük meg majonézzel. Helyezzük rá a paradicsomot, a salátát, a sonkát és a sajtot, és kenjük rá a maradék tojáskrémet, és helyezzük rá a harmadik szelet kenyeret! Óvatosan vágjuk fel, majd biztosítsuk a szeleteket hurkapálcával.

Forrás: bbcgoodfood Fotó: Getty Images

Exit mobile version