Szeretjük a pizzát, mert finom, egyszerű és tényleg végtelen variációban létezik. Ugyanakkor, amit mi pizzának nevezünk, az csak nyomokban hasonlít arra a finom, vékony tésztás légies fogásra, amit egy jobb olasz étteremben árulnak.
Itália legegyszerűbb szakácsa sem tesz akármit az asztalra! A hangsúly a friss összetevőkön van, amik az igazán finom pizzakrémhez vagy ha tetszik szószhoz elengedhetetlenek.
A TikTok ilyen szempontból is aranybánya. Számtalan videót lehet arról találni, hogyan készül el a tökéletes krémalap, az egyik ezek közül Papá Paoluccié. Az olasz férfi tört angollal mondja el a videójában, hogyan kell összedobni egy autentikus pizzakrémet, hogy az valóban olyan legyen, ahogyan a nagy könyvben meg van írva.
Amire szükséged lesz:
- egy konzerv, adalékanyagoktól mentes darabolt paradicsom
- extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál só
- oregánó
- friss bors
- friss bazsalikom
Ami az elkészítést illeti, a férfi a darabolt paradicsomot először átpasszírozta. Passzírozó híján a botmixer is megteszi. Ezután hozzáadta a sót, az oregánót, a frissen őrült borsot, az olíva olajat és természetesen a kisebb darabokra tépett friss bazsalikomot is. Bár nagyon sok recept azt ajánlja, hogy a szószt fel kell forralni, Papá Paolucci szerint csak így, simán érdemes a pizzatésztára kenni a paradicsomos keveréket.
Ideje kipróbálni!