Felzabálta Kínát Fördős Zé, csirkeembriót és lárvát is evett az utazása során

F.C. | 2023. November 08.
Elképesztő dolgokat kóstolt a kínai utazása során.
Phở leves

Bő egy hét alatt szinte végigszelte Kínát Fördős Zé és édesapja, Fördős Lajos, akikhez csatlakozott Li Mengyi is, a 2021-es Konyhafőnök ezüstérmese. A trió végigkóstolta a legkülönfélébb és legínycsiklandóbb ételeket. Három nagyvárost látogattak meg, Pekingtől Sanghajig, de jártak az ázsiai ország Velencéjeként ismert Szucsou városában is.

A trió végigkóstolta Kínát

„Őrült tempót diktálva zabáltuk fel Kínát. (…) Rengeteg különleges ételt kóstoltunk meg, köztük a csirkeembriót és a lárvát is” – mesélte Fördős Zé, aki az utazását nemcsak videósorozatban örökítette meg, hanem az ott tapasztaltakból inspirációt is gyűjtött. Mint mondja, az ázsiai konyha sikerének titka az, hogy tele van olyan ízekkel, ételekkel, amelyek döntő többsége mindenki számára ízletes.

„Az utazás annyira sok élményt, fotót, ételötletet adott nekünk, hogy nemrég elkészült az Ázsiai kaják című szakácskönyv és a Street Kitchen téli magazint kiegészítettük egy Felzabáltuk Kínát melléklettel. (…) Azon vagyunk, hogy a téli időszakot még színesebbé tegyük, elhozva mindenkinek egy darabkát a távol-keleti gasztronómiából” – árulta el Fördős Zé.

Li Mengyi és Fördős Zé

Ázsiában amúgy kiemelkedően magas életkort élnek meg az emberek. Titkuk a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás, a friss fűszerek és alapanyagok ugyanis nemcsak a testi, hanem a lelki egyensúlyhoz is hozzájárulnak.

Exit mobile version