Jövőre nem lehet SZÉP-kártyával hidegélelmiszert vásárolni a boltokban

nlc | 2023. December 19.
A szállodák és éttermek szövetségénél örülnek.

Január elsejétől újra csak meleg ételre, szállásra és szabadidős szolgáltatásokra lehet költeni a SZÉP-kártyákról – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium az RTL Híradóval. Emlékeztettek, a kormány augusztus elsejétől, december 31-ig tette lehetővé, hogy a rekordmagas inflációs környezetben hidegélelmiszerre is költhessenek az emberek a SZÉP-kártyájukról.

A Híradónak nyilatkozó vásárlók elmondták, nagy segítségnek, könnyebbségnek tartották, hogy az utóbbi hónapokban hidegélelmiszereket is vásárolhattak: „Megmarad az, hogy félrerakunk nyaralásra, és akkor tudunk belőle nyaralni. Nem annyira jó, hogy élelmiszert nem lehet, de ez van” – nyilatkozta a Híradónak Czepó Krisztián.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségénél örülnek a hírnek: „Azt mondtuk augusztusban, mikor bevezették, hogy lehet visszaesés. Szerencsére az a forgatókönyv valósult meg, hogy jelentős visszaesés egyáltalán nem volt, illetve változatlanul nagyon sok SZÉP-kártya felhasználás van a magyarországi szálláshelyeken, úgyhogy örömmel üdvözöljük, hogy január elsejével újra csak itt lehet majd a kártyát felhasználni” – nyilatkozta Flesch Tamás a döntéssel kapcsolatban.

Exit mobile version