Véletlenül 1,5 millió forintot fizettek két csésze kávéért

Á.K. | 2023. December 24.
Csak utólag vették észre, hogy a számlájukhoz hozzáadódott 1,5 millió forintnyi borravaló.

Jesse és Deedee O’Dell az elmúlt 16 évben mindig egy oklahomai Starbucksban kezdték a napjukat. Mindig ugyanazt rendelték: egy jeges americanót és egy cappuccinót. És megszokták, hogy mindig 10-11 dollár (3500 forint) körül fizetnek.

Épp ezért volt meglepő idén februárban, hogy amikor Deedee fizetni akart egy bevásárlóközpontba, hogy elutasították a kártyáját, hogy nincs rajta elég pénz. Megnézték a költéseiket és meglepve látták, hogy pár nappal azelőtt a 10 dolláros kávérendelésre felszámoltak 4444 dollár (csaknem 1,5 millió forint) borravalót.

Végül visszakapták a borravalót (Fotó: Pexels.com)

Jesse pedig esküdözött, hogy a fizetésnél meg is nyomta a nem adok borravalót gombot. Felhívták a Starbucks kerületi vezetőjét, aki rögtön azt gyanította, hogy a kártyaleolvasó lehetett hibás.

A kávézó vezetése teljes kártalanítást ígért, de hiába küldtek a házaspárnak két csekket is, azokat nem fogadta el a bank. Így Jesseéknek le kellett mondaniuk egy már befizetett thaiföldi utazást, mert költőpénzük nem lett volna.

Végül már bevonták a tulsai rendőrséget is, hogy megoldódjon a probléma. Mire az Unilad megkereste a Starbucksot, már kiderült, kártalanították a házaspárt. „Míg az eredeti visszatérítési csekkeknél elírás volt, ezért nem mentek át, pár napra rá újakat adtunk ki, amelyeket be is tudta váltani az ügyfél.

Exit mobile version