Nyakadon maradt egy csomó maradék? Így melegítsd meg!

Németh Orsi | 2023. December 27.
Az ünnepek után előfordul, hogy annyi étel halmozódik fel, hogy még a hűtőben sem fér el. Hogy lehet a maradékot ismét vonzóvá tenni a családnak? Melegítsd meg úgy, hogy olyan legyen, mint frissen elkészített korában.

Szakemberek gyűjtötték össze, hogy melegítésnél milyen szabályokat érdemes betartani ahhoz, hogy az étel ízvilága olyan legyen, mintha frissen készült volna. A felhalmozódott ételmaradékot ne dobd ki, inkább próbáld ki ezt a házi praktikát.

Hogyan melegítsd fel biztonságosan az ételmaradékokat?

A maradékok biztonságos fogyasztásához arra kell nagyon figyelni, hogy a készítésüktől számított 2 órán belül a hűtőbe kerüljenek. Ezt mindenképp be kell tartani, mert elszaporodhatnak bennük az ételmérgezést okozó baktériumok, és senki sem szeretne a két ünnep között hasmenés miatt órákig a mellékhelyiségben tartózkodni, igaz?!

A melegítésnél a legfontosabb szabály, hogy az étel legalább 70 fokos hőmérsékletre hevüljön.

A maradékot bármilyen készülékkel felmelegítheted: főzőlapon, mikróban, sütőben. Ha szeretnéd kihozni a maximumot a maradékból, akkor letakarva melegítsd meg, mert ebben az esetben megtudják őrizni nedvességtartalmukat, nem száradnak ki, és mindenhol, egyenletesen átmelegednek.

(Fotó: Getty Images)

Hogyan melegítsük fel a csirkét?

Nem mindegy, hogy a csirke melyik részéről van szó, és hogyan készítetted el.

Steak felmelegítése

Ha a steak-et szeretnéd felmelegíteni, benne van a pakliban, hogy a hús teljesen kiszárad, keménnyé és rágóssá válik. Esetében a legjobb megoldás, ha apró csíkokra felvágjuk és egy serpenyőben, egy kis olajon, közepes lángon megsütjük. Salátákhoz isteni finom lesz.  

Exit mobile version