Viszlát, csokimikulás! 4+1 új édesség az ünnepekről megmaradt csokikból

nlc | 2024. Január 28.
Lapul egy kis csoki otthon? Nem maradhat parlagon!

Kinek milyen csoki maradt meg az év végi ünnepekről? Legyen az táblás csoki, csokimikulás, netán adventi naptárban ragadt csokik, rakd össze, amid van. Kidobni tilos!

Legyen az extra magas kakaótartalmú keserűcsoki, édes-világos tejcsoki, fehér csokoládé, Ruby-csoki vagy akár ízesített, fűszeres csoki, mindegyik jó alapanyag lehet. Sőt, ha töltött csokid van, szintén jó alapanyag lehet attól függően, milyen fajta. Az alábbi tejcsokis drazsé például szuperfinom lehet egy karamellával töltött csokiból is, a „gyors-brownie” pedig zseniális lehet mogyorós csokiból is.

Felesleges csoki nem létezik / Fotó: Sebastian Condrea, Getty Images

Kókuszos csokicsók

Ehhez a mutatós finomsághoz szükségünk lesz egy habzsákra és némi kézügyességre. Ha nem lesz olyan szabályos, mint a képen látható kókuszos csokicsók, az ízek kárpótolni fognak!

Gyorsan el fog fogyni / Fotó: loloalvarez, Getty Images

Hozzávalók:

Kókusz és csoki két jóbarát / Fotó: loloalvarez, Getty Images

Elkészítése:

Csokis keksz lustáknak

Ha szeretnénk ügyeskedni a konyhában, és nem is, íme egy időspóroló recept. Szerezzünk be egy olyan kekszet, ami nem túl tömény és édes. Ideális hozzá a zabkeksz vagy kókuszkeksz. Törjük össze a megmaradt csokinkat, minimum 20 dekát, és vízgőz felett kezdjük el olvasztani folyamatos kevergetés mellett. A kekszek felét mártsuk a folyós csokiba, és sütőpapíron vagy rácson hagyjuk megdermedni a csokiréteget a kekszen.

Háromnegyedig is márthatod! / Fotó: leyaelena, Getty Images

Illatos csokis narancscsíkok

Ez a finom, gyümölcsös nassolnivaló egy igazi téli édesség. Ez esetben lényeges, hogy kezeletlen héjú, vegyszermentes biogyümölcsből készítsük, hiszen a héját fogjuk falatozni. Nagyon finom citrommal is, édesszájúaknak pedig tejcsokival is ajánljuk!

Egész évben karácsonyi hangulat: illatos csokis narancscsíkok / Fotó: Olga Mazyarkina, Getty Images

Hozzávalók:

Elkészítése:

Rumos csokikrém

Egy jó csokikrémmel nem tévedhetünk. Ebben az édességben az adja az extrát, hogy rum is kerül bele. Ez minőségi ital legyen, a rumaroma nemkívánatos alapanyag a konyhában. Nem gyerekbarát desszert!

Brandyvel is finom / Fotó: philipimage, Getty Images

Hozzávalók:

Elkészítése:

2 hozzávalós tejcsokis házi drazsé

Drazsét házilag is készíthetünk, és ezt az alapreceptet fantáziánk szerint variálhatjuk. A mandulaszemek mérete és alakja adja, hogy drazsét készítsünk belőle, de bármilyen olajos magból, sőt mazsolából is csinálhatjuk. Dióval, pekándióval is nagyon finom. Kesudióval kicsit jellegtelen lesz.

Vendégvárónak és ajándéknak is remek / Fotó: Kryssia Campos, Getty Images

Hozzávalók:

Elkészítése:

Álompuha „gyors-brownie” lisztmentesen

A brownie-ra csak hasonlít ez a puha csupacsoki finomság. Lisztet nem tartalmaz, de annál több csokit. Egy igazi tömény jó, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolnunk.

Szaftos csokifalatok / Fotó: fcafotodigital, Getty Images

Hozzávalók:

Elkészítése:

Exit mobile version