Egy fél osztálynyi diák került kórházba, miután ettek a chilis chipsből

Á.K. | 2024. Július 20.
Tizenhárom gimnazista lány és egy fiú került kórházba a merész kóstolás után.

Gyomorfájással, szédüléssel és szájfájdalommal került kórházban Tokióban tizennégy középiskolás diák, miután osztozkodtak egy zacskónyi chipset. A chipses zacskó tartalmát a hírhedt Bhut Jolokia chilipaprikával ízesítették. A chipset összesen 33 gimnazista diák próbálta ki poénból, ugyanis a Bhut Jolokia a Guiness Rekordok Könyvében is benne van, mint a világ legcsípősebb paprikája – írja az odditycentral.

Rosszullétet okozott a chilis chips (fotó: Getty Images)

A gyerekek a kóstolás után panaszkodni kezdtek, fájt a hasuk, a szájuk és megszédültek. Végül tizennégyen az ügyeleten kötöttek ki, mivel voltak olyan tanulók, akik a földön fekve vonaglottak a fájdalomtól.

Az érintett chipset egyébként a japán Ibaraki Prefektúra gyártja, és 18+-os, vagyis korhatáros curry chipsként árulják. A csomagoláson a cég figyelmeztet, hogy magas vérnyomással rendelkezők és gyengébb gyomrúak ne kóstolják meg a terméküket. A történtek hatására a cég elnézést kért a kellemetlenségért és gyors felépülést kívánt a diákoknak. A Bhut Jolokiás chips nagyjából kétszázszor csípősebb, mint egy fűszeres Tabasco szósz.

Exit mobile version