Így látja a magyar konyhát a világ egyik legmenőbb gasztromagazinja

Haranghy Orsi | 2024. November 18.
Kíváncsiak voltunk, a magyar konyhából mi izgatja a világ egyik legmenőbb gasztromagazinja, a Fine Dining Lovers szerkesztőségét.

A Fine Dining Lovers bázisa Milánóban található. A 2011-ben alapított gasztromagazin újságírói stábja több mint ötven főből áll, és a cikkeik immár négy nyelven olvashatók, olaszul, angolul, franciául és olaszul is.

Az online gasztromagazin a nevével ellentétben nem kizárólag az emelkedett – és sokak számára elvont – fine dining szerelmeseihez szól, hanem a hétköznapokban is használatos alapanyagokkal, konyhatechnológiákkal, receptekkel is foglalkoznak a cikkeikben. Állandó témáik a fenntarthatóság és az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem a gasztronómiában. A nők szerepe és lehetőségei a kulináris életben, a tudomány és az ételkészítés összefüggései, a gasztronómiai mítoszok lerombolása és a nemzetközi ételkultúra egésze.

A Fine Dining Lovers tematikájában értelemszerűen a világ legbefolyásosabb és legfelkapottabb konyhái kapják a főszerepet, és bármilyen szomorú is, a magyar konyha nem tartozik ezek közé. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a több ezer publikált cikkük közül melyekben foglalkoznak magyar ételekkel, italokkal és a magyar gasztronómiai élet eseményeivel.

Nézd meg, mit tart kiemelkedőnek a Fine Dining Lovers a magyar konyha világából, kattints a galériánkra!

Lángos, az örök magyar "street food"

Lángos, az örök magyar "street food" / Fotó: Pawel_B, Getty Images

Retro Lángos Budapest / Bajcsy-Zsilinszky út 25.

A budapesti "hol együnk?" gasztroajánlót az Arany János utcai lángosozóval indították a Fine Dining Lovers cikkében. / Fotó: Retro Lángos Budapest / Bajcsy-Zsilinszky út 25. Facebook

A Fekete Zsóka Mangalica Farm tulajdonosa, Fekete Zsóka az állataival

A mangalica valóban világhírű a topgasztronómiában. A képen az elismert magyar tenyésztő, Fekete Zsóka látható az állataival. / Fotó: Fekete Zsóka Mangalica Farm Facebook

Koppány Levente a S. Pellegrino Young Chef versenyen

Ekkor még igen ifjú titánként szerepelt Koppány Levente (bal szélen) a S. Pellegrino Young Chef versenyen. Ma már a Michelin-csillagos esztergomi 42 séfje. / Fotó: Fine Dining Lovers

Széll Tamás és csapata 2016-ban parádés győzelmet aratott a Bocuse d'Or európai döntőjén.

Széll Tamás és csapata 2016-ban parádés győzelmet aratott a Bocuse d'Or európai döntőjén. Ez többször is téma volt a Fine Dining Loversen. / Fotó: Bocuse d'Or Hungary

Széll Tamás a Stand25 Bisztróban

Külön cikkben méltatták Széll Tamás barátságos hangulatú bisztrókonyháját, a Stand25-öt. / Fotó: Stand25 Bisztró

Gulyás, a magyar konyha védjegye

A Fine Dining Lovers oldala nem foglalkozik magyar receptekkel. A gulyásleves üdítő kivétel! / Fotó: RitaE, Pixabay.com

Magyar csípős paprika a pesti Nagycsarnokban

Több paprikával foglalkozó cikkben is felmerül a magyar őrölt pirosparika, és ebben nincs sok meglepő. / Fotó: rhkamen, Getty Images

A budapesti Gourmet Fesztivál a Millenárison

A budapesti Millenárison megrendezett Gourmet Fesztivált több ízben is ajánlották az ínyenc közönségnek a Fine Dining Lovers oldalán. / Fotó: Gourmet Fesztivál Official

Tokaji bor

Az egyetlen magyar bor, amit felfedeztünk a Fine Dining Lovers oldalán, az egy tokaji hatputtonyos aszú. / Fotó: Pixabay.com

Kozma Kálmán, a Magyar Sommelier Szövetség korabeli elnöke

Kozma Kálmán, a Magyar Sommelier Szövetség korabeli elnöke ajánlotta az aszút egy Fine Dining Lovers cikkben. / Fotó: Gundel Cafe Patisserie Restaurant Facebook

A Szent István téri karácsonyi vásár a Bazilikánál

Európa legszebb karácsonyi vásárai között is megjelentünk a Szent István téri vásárunkkal a Bazilikánál. / Fotó: Sybille Reuter, Getty Images

Exit mobile version