Street food kedvencek a grillről

nlc | 2016. Július 25.
Ha már úgyis minden a street foodról szól, akkor készítsetek ti is egy-két finomságot otthon. Ilyenkor nyáron ráadásul még finomabbak lesznek kedvenceitek, ha grillen sütitek hozzájuk a húst. Mutatunk 3 szuper receptet!

Csirkeburger tzatzikivel és zöldségekkel

 

Hozzávalók:

1. A csirkemellet megmossuk, és kisebb szeletekre vágjuk. A paradicsomot, a kaliforniai paprikát és a lilahagymát felszeleteljük.

2. A Maggi Fortélyok nagyobb tasakjában lévő fűszeralapot elkeverjük 3-4 evőkanál étolajban, és bepácoljuk vele a csirkemelldarabokat. Állni hagyjuk 30 percig a hűtőben.

3. A kígyóuborkát megmosva legyaluljuk, besózzuk és állni hagyjuk 20 percig, majd kinyomkodjuk a levét. A joghurtban elkeverjük a Maggi Fortélyok kisebbik tasakjában lévő fűszeralapot, majd hozzáadjuk a kinyomkodott uborkát.

4. A csirkemellet grillen kisütjük, majd összeállítjuk a burgerünket: a hamburgerbucit félbe vágjuk, az alsó részére tzatzikit kanalazunk, ráhelyezünk egy darab grillezett csirkemellet, majd lilahagymát, paradicsomot és kaliforniai paprikát teszünk rá, majd a kevés tzatzikivel megkent felső bucival zárjuk.

Tortilla grillezett falatokkal és pikáns ketchupos szósszal

Hozzávalók:

1. A csirkecombot megmossuk és csíkokra vágjuk.

2. A Maggi Fortélyok nagyobb tasakjában lévő alapot összekeverjük az olajjal és 2 evőkanál ketchuppal, és megforgatjuk benne a húst, állni hagyjuk hűtőben egy órán át, majd grillen megsütjük.

3. A Maggi Fortélyok kisebb tasakjában lévő alapot összekeverjük 3-4 evőkanál ketchuppal, az így kapott barbecue szószt félretesszük.

4. Vajon megpároljuk a zöldségeket.

5. A tortillákat kisütjük, majd megtöltjük a hússal és párolt zöldségekkel, közben meg-meglocsoljuk a barbecue szósszal.

Barbecue grillszendvics lilahagyma chutney-val

Hozzávalók:

A lilahagyma chutney-hoz:

1. A lilahagyma chutney-hoz a lilahagymákat félbevágjuk és felszeleteljük, és a cukorral együtt feltesszük főni. Ha megpuhult, hozzáadjuk az apró kockákra vágott almát, a sót, a balzsamecetet és a vörösbort, és kb. 15-20 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. (Ha szükséges, közben adhatunk hozzá egy kis vizet.) Ha kész, félretesszük hűlni.

2. A Maggi Fortélyok nagyobb tasakjában lévő alapot összekeverjük az olajjal és 2 evőkanál ketchuppal, és bepácoljuk vele a húst, állni hagyjuk 1 órán át a hűtőben, majd grillen mindkét oldalukat megsütjük. 

3. A Maggi Fortélyok kisebb tasakjában lévő alapot összekeverjük 3 evőkanál ketchuppal, az így kapott barbecue szósszal megkenjük a félbevágott baguett-eket.

4. Összeállítjuk a szendvicseket: a barbecue szósszal megkent baguette-ekbe salátaleveleket teszünk, rátesszük a húst és lilahagyma chutney-t kanalazunk rá. 

Exit mobile version