Csirkeburger tzatzikivel és zöldségekkel
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé
- Maggi Fortélyok 2 in 1 Gyros csirkefalatok tzatzikivel alap
- 1 db kígyóuborka
- 2 dl natúr joghurt
- 3-4 evőkanál étolaj
- 1 fej lilahagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1-2 db paradicsom
- 4 db hamburger buci
1. A csirkemellet megmossuk, és kisebb szeletekre vágjuk. A paradicsomot, a kaliforniai paprikát és a lilahagymát felszeleteljük.
2. A Maggi Fortélyok nagyobb tasakjában lévő fűszeralapot elkeverjük 3-4 evőkanál étolajban, és bepácoljuk vele a csirkemelldarabokat. Állni hagyjuk 30 percig a hűtőben.
3. A kígyóuborkát megmosva legyaluljuk, besózzuk és állni hagyjuk 20 percig, majd kinyomkodjuk a levét. A joghurtban elkeverjük a Maggi Fortélyok kisebbik tasakjában lévő fűszeralapot, majd hozzáadjuk a kinyomkodott uborkát.
4. A csirkemellet grillen kisütjük, majd összeállítjuk a burgerünket: a hamburgerbucit félbe vágjuk, az alsó részére tzatzikit kanalazunk, ráhelyezünk egy darab grillezett csirkemellet, majd lilahagymát, paradicsomot és kaliforniai paprikát teszünk rá, majd a kevés tzatzikivel megkent felső bucival zárjuk.
Tortilla grillezett falatokkal és pikáns ketchupos szósszal
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb
- Maggi Fortélyok 2 in 1 barbecue sertéssült pikáns ketchuppal alap
- 6 evőkanál ketchup
- 3 evőkanál étolaj
- 4 db tortillalap
- Zöldségek ízlés szerint vegyesen: zöldborsó, kukorica, csicseriborsó (konzerv), kaliforniai paprika, zöldbab, sárgarépa
- kevés vaj
1. A csirkecombot megmossuk és csíkokra vágjuk.
2. A Maggi Fortélyok nagyobb tasakjában lévő alapot összekeverjük az olajjal és 2 evőkanál ketchuppal, és megforgatjuk benne a húst, állni hagyjuk hűtőben egy órán át, majd grillen megsütjük.
3. A Maggi Fortélyok kisebb tasakjában lévő alapot összekeverjük 3-4 evőkanál ketchuppal, az így kapott barbecue szószt félretesszük.
4. Vajon megpároljuk a zöldségeket.
5. A tortillákat kisütjük, majd megtöltjük a hússal és párolt zöldségekkel, közben meg-meglocsoljuk a barbecue szósszal.
Barbecue grillszendvics lilahagyma chutney-val
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- Maggi Fortélyok 2 in 1 barbecue sertéssült pikáns ketchuppal alap
- 5 evőkanál ketchup
- 3 evőkanál étolaj
- néhány salátalevél
- 1 nagy baguette
A lilahagyma chutney-hoz:
- fél kg lilahagyma
- 1 kisebb alma (elhagyható)
- 1 nagy evőkanál cukor
- csipetnyi só
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 dl vörösbor
1. A lilahagyma chutney-hoz a lilahagymákat félbevágjuk és felszeleteljük, és a cukorral együtt feltesszük főni. Ha megpuhult, hozzáadjuk az apró kockákra vágott almát, a sót, a balzsamecetet és a vörösbort, és kb. 15-20 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. (Ha szükséges, közben adhatunk hozzá egy kis vizet.) Ha kész, félretesszük hűlni.
2. A Maggi Fortélyok nagyobb tasakjában lévő alapot összekeverjük az olajjal és 2 evőkanál ketchuppal, és bepácoljuk vele a húst, állni hagyjuk 1 órán át a hűtőben, majd grillen mindkét oldalukat megsütjük.
3. A Maggi Fortélyok kisebb tasakjában lévő alapot összekeverjük 3 evőkanál ketchuppal, az így kapott barbecue szósszal megkenjük a félbevágott baguett-eket.
4. Összeállítjuk a szendvicseket: a barbecue szósszal megkent baguette-ekbe salátaleveleket teszünk, rátesszük a húst és lilahagyma chutney-t kanalazunk rá.