Íme a japán horoszkóp cuki, állatos története

nlc | 2021. Január 04.
A japán horoszkóp a kínai horoszkópból ered. Tizenkét állat karaktere határozza meg az adott évben született személy sorsát, amit Japánban sokszor nagyon komolyan vesznek.

Olyannyira, hogy a japánok nem csupán hisznek az általuk használt asztrológiai rendszerben, az újév kezdetén mindenképp, de a legegyszerűbb döntések előtt is kikérik a személyes asztrológusuk tanácsait.
A nehéz kérdésekben, mint például a szerelmi kapcsolatok, pedig határozottan ajánlják, hogy aki boldogulni szeretne, kezdje a horoszkóppal.

Ebben a rendszerben a születés éve határozza meg az illető csillagjegyét, azaz ha valaki rákérdez, hogy a másik mikor született, tulajdonképpen a kora iránti udvarias érdeklődést jelenti. A japán nők ilyenkor sokszor vonakodnak válaszolni, mivel bármennyire kellemes beszédtéma ez, árulkodó lehet. Bár ha valamire nem szorulnak a japán nők, az a koruk elrejtése. A legtöbbjük felett harminc körül megáll az idő.

Fotó: Unsplash

A japán horoszkóp története

Ahogy említettük, a Kínából származó rendszer állatok karakterét használja, és tizenkét éves ciklusokat. A keletkezését pedig ez a történet őrzi.

Az ősi időkben Isten elhatározta, hogy tizenkét állat segítségével megteremti a horoszkóp jegyeit. Arra kérte az összes állatot, hogy január elsején járuljanak elé. A első tizenkettő, na meg az érkezési sorrendjük határozza majd meg az asztrológiai sorrendjüket.
A macska kényelmes volt, lemaradt a bejelentés kezdetéről. Kérdezte az egeret, mi a csuda folyik. Az egér elmesélte, de azt lódította, hogy január másodikán kell menniük, minél előbb, hogy az első tizenkettő között legyenek. Amikor elérkezett a nagy nap, elindultak az állatok.
A tehén tudta magáról, hogy nagyon lassú, így rendkívül korán útra kelt, hogy időben érkezzen. Az egér pedig kihasználva, hogy a tehén korán fog érkezni, felmászott hátára. Így ő is időben ott lesz, és meg se kell érte dolgoznia. Amint közeledtek Istenhez, gyorsan leugrott és elsőként ért a színe elé.
Az egér után célba érő tehenet követte a tigris, a nyúl, aztán jött a sárkány, majd a kígyó, a ló, a bárány, a majom, utána a kakas, a kutya, végül pedig a vadmalac.

Amikor a macska másnap megérkezett, egyből rájött, hogy csúnyán rászedték. Haragra gerjedt, és megfogadta: egész életében üldözni fogja az egeret, aki galád módon becsapta. Az ő történetüket innen már ismerjük.

Fotó: Unsplash

Mi a te jegyed?

A történet után pedig keresd meg, a születési éved alapján te melyik állathoz tartozol, vagy mi a japán horoszkópja a barátaidnak, rokonaidnak.

(via hisgo)

Exit mobile version