3 gyakori tévhit az asztrológiáról

nlc | 2022. Április 23.
Az asztrológiát megannyi tévhit övezi, tekintsük most át a három leggyakoribbat.

Ezeket a dolgokat nem árt tudni, így te is sokkal értőbb módon tudsz rátekinteni a saját horoszkópodra, és a horoszkópról szóló írásokra is.

Fotó: Getty Images

Csak a csillagjegy számít

A legismertebb, amit mindenki tud magáról, akit érdekel ez a téma, hogy „mi a csillagjegye”, ez valójában a napjegy, azaz azt mutatja, hogy a Nap milyen jegyben volt, amikor az illető született. Ezenkívül még rengeteget dolog számít, például az is, hogy a többi bolygó hol helyezkedik el a képletben, milyen fényszögeik, azaz összeköttetéseik vannak és így tovább. Ezért nem igaz az, hogy a napjegy önmagában valódi információkat adhat.

Mindenkire vonatkozik

Az előző pontból kiindulva az sem lehetséges, hogy egy adott napra vonatkozó bolygóállás ugyanúgy hathat emberek csoportjaira, és hogy például le lehet írni, hogy egy adott jegyben születetteknek milyen napja, vagy hete lesz. Szórakozásnak nem rossz, de a képlet sokkal összetettebb, egyénre szabottabb.

Az asztrológia konkrét

A teljes képlet ismeretében nagyon sok minden elmondható az adott szülöttről, a problémáiról, a rá ható aktuális energiákról, de ezek nem konkrétumok. Nem olvasható ki például olyan, hogy „neked egy Kos jegyű nőt kell feleségül venned”, vagy „dolgozz a vendéglátásban”, olyan viszont igen, hogy „sok ember közelében érzed jól magad, olyan munkát érdemes választanod”, vagy, hogy „egy temperamentumos társ illik hozzád”.

(Nyitókép: Getty Images/sarayut Thaneerat)

Exit mobile version