Ezt jelenti, ha álmodban nyilvános helyen ruhátlanul jelensz meg

nlc | 2022. Május 23.
Elmondjuk, mit jelent, ha álmodban egy nyilvános helyen, fontos eseményen ruhátlanul jelensz meg.

Egy kiállítótérben vagy. Vagy egy nyüzsgő főtéren. Vagy a munkahelyed tárgyalójában, és tudod, hogy neked kell majd beszámolnod az értekezleten. Minden normálisnak tűnik, senki nem néz rád furcsán, vagy ilyesmi. Egyszer csak mégis észreveszed, hogy anyaszült meztelen vagy.

Fotó: Getty Images

Ismerős, ugye? Ez a visszatérő álom nagyon gyakori – különböző forgatókönyvek, terek, helyzetek épülhetnek a fő motívum, azaz a publikus pucérság köré. Azt azonban kevesen tudják, mit is jelentenek ezek a mentális képek.

Valószínűleg nem azt, hogy leküzdhetetlen vágy ébredt bennünk a köztéri meztelenkedés felé. A pszichológusok nagy része egyetért benne, hogy ebben az álomban valamiféle szégyenérzet manifesztálódik, olyasmi miatt, amit a körülöttünk lévő emberek nem tudnak rólunk. Más szakemberek szerint az álom kisebbségérzetre utal, vagy arra, ha elhanyagoltnak éreztük magunkat valamikor a közelmúltban. 

Teljesen általánosítható jelentések persze nincsenek, még egy ennyire általános álom esetében sem. Álmaink mindig a belső folyamatainkból, szubjektív élményanyagunkból táplálkoznak !

via

Exit mobile version