Ismerd meg a legnőiesebb illetve a legférfiasabb csillagjegyet!

nlc | 2022. November 05.
Nézzük, kik ők.

A 12 csillagjegy 12 archetípust jelöl, ezek közül van, amelyik semlegesebb és van, amelyik nőiesebb illetve férfiasabb energiát képvisel.

A Rák

A Rák uralkodó planétája a Hold, amihez az érzékenység, befogadás, az érzelmek, az intuíció kapcsolódnak. Ezek női princípiumok.

Mi a helyzet a Rák jegyű férfiakkal? Egyáltalán nem válnak nőiessé ezekkel a tulajdonságokkal, viszont az érzékenységük miatt könnyen sérülnek. Ilyenkor pedig használják a Rák védekező mechanizmusát, azaz a páncél, elvonulnak, elszigetelődnek, hogy védjék magukat a csalódástól és a bántástól. Nekik az önismeret és az emberismeret segíthet rengeteget, hogy észrevegyék, nem biztos, hogy bántás, amit ők annak élnek meg, és fel tudják mérni, ki az, akiben valóban megbízhatnak érzelmileg.

(Fotó: Getty Images/sarayut Thaneerat)

A Kos

A Kos, aminek uralkodó bolygója a Mars, a tetterőt, a kirobbanó cselekvő energiát testesíti meg, mindez alapvetően férfi princípium.

Akkor mi a helyzet a Kos jegyű hölgyekkel? Előfordulhat, hogy a habitusuk miatt nehezebb megélniük a nőiségüket, vagy beleállniuk a klasszikus női szerepekbe (amire egyébként nem is minden esetben van szükség). Sokat segíthet számukra, ha megtalálják azt a tevékenységet, akár a munkában, akár a sportban (például küzdősportok), amiben ki tudják élni a Kos jegy erős energiáit.

Exit mobile version