Ezt hozza a csillagjegyednek az augusztusi telihold

Bagaméri Viki | 2024. Augusztus 19.
Holdtöltére 28 naponként kerül sor, de a hatása már 48 órával előtte és 48 órával utána is érezhető. Nézd meg, rád miként hat az augusztusi telihold!

Azt, hogy a telihold mindannyiunk életére hatással van, tökéletesen bizonyítja, hogy az arra érzékenyeknél alvászavarokat, hangulatváltozást okozhat, és az sem a véletlen műve, hogy sok kisbaba épp teliholdkor jön világra. Holdtöltére legközelebb augusztus 19-én kerül sor, és a Vízöntő jegyében vendégeskedik a nőiességet szimbolizáló planéta.

Tévedés azt hinni, hogy a telihold hatásait csak annak a csillagjegynek a szülöttjei érzik, amelyikben tartózkodik: leginkább azt határozza meg, hogy a holdtölte milyen energiákat hoz magával, amelyek aztán összeadódnak a te állatövi jegyed jellemzőivel.

Mivel a telihold a holdciklus utolsó állomása, általánosságban elmondható, hogy keresve sem találhatnál jobb alkalmat az összegzésre, a lezárásra és az új célok kitűzésére, de a Vízöntőben kiteljesedő hold egyéb fontos változást is hoz a mindennapokba.

Így hat rád az augusztusi szuperhold

Az utolsó nyári hónapban, azaz augusztusban 19-én, nem sokkal este nyolc óra után láthatod teljes pompájában a teliholdat, Különlegessége, hogy a megszokottnál is nagyobbnak tűnik majd, amivel kiérdemelte a szuperhold elnevezést.

Bár egyesek Kék holdnak is nevezik az augusztusi holdtöltét, jobb, ha nem vársz csodát: a színe ugyanolyan lesz, mint mindig, nem borul kékbe az ezüstszínű bolygó!

A régi időkben, a ma már ritkaságnak számító viza nevű hallal is szorosan összekapcsolódott az augusztusi holdtölte, ami miatt vizaholdnak is nevezik: ebben az időszakban időt és energiát nem kímélve próbáltak minél több vizát fogni, hogy aztán tartósíthassák és eltehessék a téli hónapokra, élelmet biztosítva a törzs minden tagjának.

Ha viza nem is, számos kedvező lehetőség neked is a hálódba akadhat ezekben a napokban!

Blu Arancione Sfumato Foto Cielo Luna Nuvole Buona Serata Post Facebook
Blu Arancione Sfumato Foto Cielo Luna Nuvole Buona Serata Post Facebook (1)
Blu Arancione Sfumato Foto Cielo Luna Nuvole Buona Serata Post Facebook (2)
Blu Arancione Sfumato Foto Cielo Luna Nuvole Buona Serata Post Facebook (3)
Blu Arancione Sfumato Foto Cielo Luna Nuvole Buona Serata Post Facebook (4)
telihold hatasa szuzre
Blu Arancione Sfumato Foto Cielo Luna Nuvole Buona Serata Post Facebook (6)
Blu Arancione Sfumato Foto Cielo Luna Nuvole Buona Serata Post Facebook (7)
Blu Arancione Sfumato Foto Cielo Luna Nuvole Buona Serata Post Facebook (8)
Blu Arancione Sfumato Foto Cielo Luna Nuvole Buona Serata Post Facebook (9)
Blu Arancione Sfumato Foto Cielo Luna Nuvole Buona Serata Post Facebook (10)
Blu Arancione Sfumato Foto Cielo Luna Nuvole Buona Serata Post Facebook (11)

Nyitókép: Getty Images – jakkapan21

Exit mobile version