Készíts töltött tojást húsvétra – recept

nlc | 2016. Március 17.
Ezt a töltött tojást a gyerekek is imádni fogják. Készíts húsvétra látványos kiscsirkéket keményre főtt tojásból.

Ennél különlegesebb húsvéti tojást aligha lehet készíteni. Próbáld ki receptünket, amelyben biztosan nem csalódsz majd. És ezt a töltött tojást még a gyerekek is imádni fogják.

A húsvéti kiscsirkés töltött tojás hozzávalói

Így készül a húsvéti kiscsirkés töltött tojás

A tojásokat a forrástól számított kb. 8 perc alatt főzd keményre. Hideg vizes öblítés után a héjat távolítsd el. Tedd vágódeszkára, és a felső szélén kb. ujjnyi vastagon vágj le egy szeletet, míg a tojások alját vékonyan vágd egyenesre.

Óvatosan emeld ki a tojássárgákat, a levágott felsőrészekből is. Tedd keverőtálba az alsó vékony fehérjeszeletekkel együtt, villával pépesítsd, majd keverd el alaposan a majonézzel, a mustárral, ízlés szerint sózd és fűszerezheted is.

A húsvéti recept alapján elkészített masszát nyomózsák vagy kiskanál segítségével kissé púposan töltsd vissza a tojásokba. A felső tojásfehérje darabkával fedd be. Vágj apró háromszögeket és vékonyka rudacskákat a sárgarépából.

Csipesz segítségével készítsd el a kiscsirkék szemét, orrát a borsszemekből és a sárgarépa-háromszögekből.

Helyezd tányérra a tojásokat, és a lábakat is ugyanígy igazítsd a helyükre.

A kiscsirkés húsvéti tojások mellé kínálhatsz salátát, retket, sonkát és kalácsot, de önmagában, előételként fogyasztva is nagyon finom. A gyerekek a szemes borsot fogyasztás előtt vegyék ki a tojásokból.

További húsvéti tojásreceptek az NLCafén

Fotók: Pinterest

Exit mobile version