Báránycomb citrommal

nlc | 2007. Április 06.





Hozzávalók 4 személyre:


• 1 gerezd fokhagyma
• 1 cs. kakukkfű
• 3 nagy citrom
• 1 kicsontozott báránycomb (kb. 1,2 kg)
• 4 ek. extra szűz olívaolaj
• 2 dkg vaj
• 1 fej hagyma
• 2 babérlevél, só, őrölt bors
• 1 pohár fehérbor
• 1 tk. keményítő


Elkészítés:

A kakukkfű levelét, a fokhagymát és egy citrom héját apróra vágjuk. A keverékkel bedörzsöljük a combot, formázzuk, majd főzőzsineggel vagy rafiával átkötözzük. Egy nagy serpenyőben megmelegítjük az olajat és a vajat, és minden oldalán elősütjük benne a combot. Átrakjuk a húst egy tűzálló tálba, hozzátesszük a felaprított hagymát, egy megmosott és gerezdekre vágott citromot és a babérleveleket. Sózzuk és borsozzuk – a húst is –, és felöntjük a borral. Kb. 190 °C-on másfél óráig sütjük. Miután megsült, a húst kivesszük a tálból, és alufóliával lefedjük. A tálban maradt citromot jól kifacsarjuk, majd a hús levét kis lyukú szűrőn át serpenyőbe öntjük. Hozzáadjuk a kevés vízben feloldott keményítőt, és kis lángon sűrűre főzzük. A combot felszeleteljük, és a mártással tálaljuk.








2 óra
220 kcal/8839 kJ
Exit mobile version